KVAE & BARK

    KVAE & BARK er en kunstnerduo bestående av Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen. Vi arbeider med prosjekter som befinner seg et sted mellom matopplevelse og samtidskunst, og prosjektene tar ofte form som performance eller event. Vi arbeider med lokale råvarer fra et sankeperspektiv.



KAROLINE OG ØYVIND
   
    I tillegg til å gjøre prosjekter
som KVAE & BARK, har vi også våre respektive kunstnerskap.

www.karolinesaetre.com
www.oyvindnovakjenssen.com



KOMMENDE / PÅGÅENDE PROSJEKTER:


︎  Sløret mellom redet og skogen, Havremagasinet 8. juni - 16. september 

︎  Skogens hemmelige språk, Ny Jord/Norges sopp- og nyttevekstforbund, 15. - 16. juni

︎  Ny nordisk. Mat, estetikk og sted, Nasjonalmuseet 2025
 



KONTAKT
︎ Email
︎ Instagram
ET FLYTENDE MÅLTID






HVOR:
Festivalen Open Out, Tromsø

NÅR:
05.09 - 12.09 2020



ALLE BILDER: Stephanie Imbeau





Et flytende måltid var en performance laget for festivalen Open Out i Tromsø med tema “Leave no trace”. Etter en uke med sankearbeid på og rundt lokasjonen; Paradisbukta, manifisterte prosjektet seg som en performance med en hjemmelagetflåte, to våtdrakter, en meny med tre retter, og en opplesning.

Et udrag fra opplesningen:

Vi drar over til Kvaløya for å se etter fingertare, ser for oss at strømmen under brua gir gode forhold for en liten eller stor tareskog. Vi leter med blikket først fra land, vannet er på sitt laveste så det skal være mulig å se. Vi går langs kanten og ser gjennom et ørkenlandskap - kråkebollene har spist opp det som kanskje en gang var. Vi hopper uti og flyter langs de bratte steinene - plukker dem en etter en. Da vi drar er de fortsatt tusenvis.

I en vik under brua over til Kvaløya, i en stor tidevannssone, finner vi strandkjempe og fjærehinne og strandkjeks. Vi smaker på været og tilbringer nesten to timer med sola på ryggen. Strandkjempen smaker agurk og lager en deilig lyd i tennene.

De tre serveringene slik de ble formulert under performancen:

“Fra flåten tilberedes en snack i et haneskjell, kuskjell eller sandksjell. Snacken består av rimsopp, kantarell, tangmelde, strandkjempe, kråkebollemajones, ringblomst og krondill.

På bålet står en kjele og holder på en væske. Den skal varme kropper og hoder. Til den serveres et brød med grisetangdokke. Opp fra vann kommer to draktkledde for å servere misosuppe med sukkertare, fjærehinne, litt solbleket søk, blåskjellkraft, salturt, strandkjeks og steinsopp.

I hullet i midten av flåten legger to varsomme dykkehender opp en dessert med teiebær, solbærbladolje, matsyre, harerug og vaniljekrem med tunbalderblå.”