KVAE & BARK

    KVAE & BARK er en kunstnerduo bestående av Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen. Vi arbeider med prosjekter som befinner seg et sted mellom matopplevelse og samtidskunst, og prosjektene tar ofte form som installasjoner med performative aktiveringer. Vi arbeider med lokale råvarer fra et sankeperspektiv.KAROLINE OG ØYVIND
   
    I tillegg til å gjøre prosjekter
som KVAE & BARK, har vi også våre respektive kunstnerskap.

www.karolinesaetre.com
www.oyvindnovakjenssen.comKOMMENDE / PÅGÅENDE PROSJEKTER:


︎  Sløret mellom redet og skogen, Havremagasinet 8. juni - 16. september + 12. oktober - 12. januar

︎  Livd, Vagrant på Vega 1. juli - 7. juli

︎  Åpne munnen, åpne hjertet, Coast Contemporary 2024

︎  Ny nordisk. Mat, estetikk og sted, Nasjonalmuseet 2025
 KONTAKT
︎ Email
︎ Instagram

TAXI TAKE AWAYHVOR:
Barents spektakel, Kirkenes

NÅR:
18.02 - 20.02 2021

ALLE BILDER: Michael Miller, Barents spektakel


For festivalen Barents spektakel utviklet vi prosjektet Taxi Take Away, en tjeneste som gjorde det mulig å bestille et kunstverk hjem under festivalen. Publikum valgte en av rettene fra menyen, og fikk tildelt en kunstopplevelse i relasjon til denne. Gjennom en historie fortalt både over telefon og gjennom en folder levert sammen med måltidet hjem, fikk publikum innblikk i råvarenes vei hjem til dem, så vel som våre ulike møter med Kirkenes.

Utdrag av tekst skrevet til prosjektet:

Vi står på toppen av en bakke og kikker mot byen. Vi vet ikke hva som ligger bak oss, bare at Kirkenes er foran. Vi har med sitteunderlag og lytter til hvilken lyd som helst. Er det en bil som går på tomgang, eller et fugleskrik? Vi tar det som kommer, men vi elsker å se utover byen, fra et sted med utsikt.

Bær og sopp og hva enn man kan plukke. Vi pakker med oss sanketradisjonene våre uansett hvor vi drar. Har med oss sakser og kluter, esker som kan romme smak eller lukt, et potensielt måltid – frokost, lunsj, middag eller kvelds.